Warmtepompen in huis

wonen header

Lekker koel, aangenaam warm wonen met een warmtepomp in huis

 

Optimaal woon-/werkklimaat

 

 

 

Warmtepompen worden steeds vaker toegepast in woonhuizen. Niet alleen om te koelen, maar ook als energiezuinig alternatief voor het traditionele cv-systeem. En met het Estia warmtepompsysteem, regelt uw TOSHIBA systeem ook warm tapwater in de badkamer en keuken en regelt zelfs de watertemperatuur van uw vloerverwarming en laagtemperatuur radiatoren.

Een warmtepomp op uw slaapkamer zorgt ervoor dat tijdens warme dagen de overtollige warmte wordt afgevoerd en het vochtigheidsgehalte verlaagd wordt. Met als resultaat dat u lekker kunt slapen in een schoon en fris klimaat en uitgerust wakker wordt!

 

Ook voor ondernemers en flexwerkers die thuis werken biedt TOSHIBA Airconditioning comfortabele oplossingen. Met een (multi)split-systeem hoeft u uw bestaande cv-systeem niet uit te breiden en profiteert u toch van een productief werkklimaat in uw huiskantoor op zolder of in de garage. Bovendien kunt u de temperatuur op deze manier per ruimte regelen en bespaart u daarmee flink op het energieverbruik!

Afhankelijk van het aantal kamers dat u wilt voorzien, heeft u de keuze tussen een single- of een multi-splitsysteem. Het assortiment biedt diverse oplossingen die in uw woonsituatie het meest praktisch toepasbaar zijn.

Bekijk het volledige TOSHIBA airconditioning assortiment.

Op zoek naar een TOSHIBA Installateur bij u in de buurt?

 

 

Waarom een airco in huis?

De meeste mensen kunnen niet goed tegen grote temperatuurwisselingen. De concentratie daalt, de energiehuishouding wordt verstoord en het heeft negatieve effecten op onze gezondheid. Het is dan ook niet gek dat airco in airco in huis
huis de laatste jaren steeds populairder wordt, terwijl airconditioning een aantal jaar geleden nog enkel te vinden was in de grotere bedrijven. U wilt zich immers thuis toch minstens net zo goed voelen als op uw werk? 
Een airco in huis biedt daarbij een perfecte uitkomst. 

Verkoeling én verwarming met airconditioning

Een airco in huis heeft grote voordelen. Natuurlijk kent u de airconditioning als verkoeler tijdens warme dagen, maar dit is zeker niet de enige functie van deze toepassing. Gedurende de warme zomermaanden biedt een airco in huis frisse verkoeling, maar in de koude wintermaanden kan een airconditioning ook uitstekend verwarmen. Hierbij bespaart u, in vergelijking met een traditioneel cv-systeem, ook nog eens direct energie.  En kiest u meteen voor een alles-in-één warmtepompsysteem, dan beschikt u direct over een airconditioning met een energiezuinig systeem wat ook voorziet in warm tapwater en vloerverwarming en uit te breiden is met koeling.

Hoe werkt klimaatbeheersing?

Een airconditioner bestaat uit twee delen, namelijk een binnen- en een buitendeel. Het binnendeel van de airconditioning wordt in de betreffende ruimte geplaatst en gekoppeld aan het buitendeel op bijvoorbeeld het dak, uw tuin of de grond. Voor een airco in huis is het raadzaam om een installateur in te schakelen. Een goede installateur zal de airconditioning zonder hak- en breekwerk binnen een dag zo monteren dat alle leidingen en kabels zo veel mogelijk uit het zicht en netjes weggewerkt worden. Met een eenvoudig bedienbare afstandsbediening (vast of op infrarood) stelt u vervolgens de temperatuur van de airconditioning in waar u zich goed bij voelt en binnen afzienbare tijd geniet u van een optimaal klimaat, zo simpel is het!

Single- en multi-splitsysteem airco in huis 

Voor iedereen is er wel een geschikte airco in huis te vinden in ons uitgebreide assortiment. U kunt hierbij kiezen uit een zogenaamd single- of multi-splitsysteem. Wanneer u slechts in één ruimte behoefte heeft aan een airco in huis, dan voldoet een single-splitsysteem. Wilt u meerdere ruimtes verwarmen, koelen en voorzien van een frisse gezonde lucht? Dan kiest u voor een airco in huis met een multi-splitsysteem bestaande uit één buitendeel waaraan maar liefst vijf ruimten verbonden kunnen worden. Verschillende binnendelen kunnen met elkaar gecombineerd worden, zo is het mogelijk om voor elke afzonderlijke ruimte de juiste oplossing te kiezen.

Tips voor een airco kopen

Al met al is een airco kopen de ideale oplossing om zelf het klimaat in verschillende ruimtes te regelen. Het uitgebreide aanbod van airconditioning in huis kan ertoe leiden dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Een erkend installateur kan u op basis van uw persoonlijke omstandigheden en wensen, uitstekend adviseren wat voor u de meest geschikte oplossing is in airconditioning. 

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een geschikte airconditioning bij u thuis? Neem dan contact met ons op.

zoek een installateur